به گزارش هفت چشمه به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ فدراسيون فوتبال براي رسيدن به دراگان اسکوچيچ، راه دور و درازي را با مارک ويلموتس و اسامي دانهدرشت ديگري سپري کرد اما در نهايت قرعه کار به نام سرمربي سابق تيم صنعت نفت رسيد تا اين مرد کروات عهدهدار مسئوليت خطير بهموقع رساندن يوزها به پرواز سفر به قطر باشد. دراگان تيمي را تحويل گرفت که از لحاظ مهره يکي از پرترافيکترين تيمهاي ملي در سطح آسياست و تعدد بازيکنان باکيفيت و لژيونر باعث شده تا هر سرمربي آرزوي نشستن روي نيمکت هدايت تيم ملي و چشيدن طعم سردرد شيرين انتخاب نفرات اردو را داشته باشد.
دراگان در نخستين اقدام خود برا فراخواندن يوزها به اردوي تيم ملي، روي نامهاي بزرگي خط کشيد و با ادعاي جوانگرايي، دانههاي بسيار درشت و سرنوشتسازي را از تسبيح مليپوشان خارج کرد. گرچه برخي از اسامي صرفاً به دليل مصدوميت و يا حساس نبودن ديدار با ازبکستان به جمع شاگردان اسکوچيچ اضافه نشدند، اما تکرار اين امر براي اردوي دوم و پيش از حساسترين تقابل مليپوشان مقابل بوسني، نگرانيهايي را به همراه داشته است.
اسکوچيچ نشان داده به راحتي روي اسم بازيکنان خط ميکشد و ميتواند بازيکناني را به اردوي تيم ملي دعوت کند که شايد حتي يک بار هم از کنار کمپ ملي فوتبال عبور نکرده باشند. در ليست اوليه تيم ملي ابهاماتي وجود داشت اما اين سوالات حالا به اوج خود رسيده و سرمربي کروات هم از پاسخي صريح و روشنگرانه سرباز ميزند.
ليست عجيبي که تکرار شد!
سرمربي تيم ملي در جديدترين ليست اردويي تيمش بازيکناني را فراخوانده که شايد در چرايي حضور نيمي از آنها مناقشه وجود دارد و در چرايي عدم حضور حداقل 10 بازيکن هم محل سوال. دراگان اسکوچيچ براي ديدار حساس مقابل تيم ملي بوسني و هرزگوين از محمدرشيد مظاهري، امير عابدزاده، پيام نيازمند، ميلاد محمدي، عارف غلامي، صادق محرمي، محمدحسين کنعانيزادگان، شجاع خليلزاده، مجتبي نجاريان (مهدي شيري)، مرتضي پورعليگنجي، سيد مجيد حسيني، احسان حاجصفي، سعيد عزتاللهي، اکبر ايماني، علي قليزاده، وحيد اميري، احمد نوراللهي، اميد نورافکن، سيامک نعمتي، کريم انصاريفرد، مهدي قايدي، کاوه رضايي و ساسان انصاري (علي کريمي) دعوت کرده که در علت حضور برخي از اين نامها سوالاتي مبهم وجود دارد.

قفس توري؛ جايي براي باکيفيتها نيست!
دراگان اسکوچيچ که به جهت عدم حضور عليرضا بيرانوند در ترکيب اصلي تيم آنتورپ بلژيک روي نام گلر شماره يک تيم ملي خط قرمز ميکشد، چرا هنوز به استفاده از رشيد مظاهري که مدتهاست از شرايط بازي دور مانده اعتقاد دارد؟ جالبتر آنکه رشيد مظاهري و عليرضا بيرانوند هر دو تقريباً در يک زمان از روند مسابقه خارج شدند اما گلر لژيونر ايران طي 2 اردوي اخير در جمع شاگردان اسکوچيچ حاضر نبوده و در همين حين رشيد به ليست تيم ملي راه يافته است.
همچنين حامد لک بهعنوان بهترين گلر رقابتهاي اخير ليگ قهرمانان آسيا شناخته ميشود و در ليگ داخلي هم عملکرد خوبي از خود برجاي گذاشته، اما حتي پيام نيازمندي که افت کرده از شانس بيشتري نسبت به لک برخوردار است و درخشش گلر پرسپوليس انگار قرار نيست چشم اسکوچيچ را بگيرد.

يدالله اکبري، پيشکسوت مليپوش فوتبال ايران درباره ترکيب قفس توري ايران ميگويد: دراگان اسکوچيچ نبايد بين مظاهري و بيرانوند فرقي بگذارد. عليرضا مدتها مرد شماره 1 تيم ملي بوده و با اين شرايط يا بايد هر دو به تيم ملي دعوت ميشدند و يا هيچکدام. اين ترجيح دادن ها اشتباه است و نبايد بين بچهها فرق گذاشت، حامد لک يکي از بهترين گلرهاي ايران و ليگ است اما در نظر سرمربي تيم ملي جايي ندارد. فکر ميکنم سليقه بيشتر از متر و معيار در تعيين دروازهبان تيم ملي نقش دارد. اسکوچيچ براي مسابقات مقدماتي جام جهاني بايد از لک و بيرو دعوت کند و فکر نميکنم بتواند اين دو را از ترکيب بيرون بگذارد.
از سکونشيني به ترکيب تيم ملي برس!
اگر دراگان مدعيست از ليگ برتر بهعنوان منبع اصلي تأمين مليپوشان استفاده ميکند، چرا عارف آقاسي که پديده تدافعي ليگ نوزدهم بود در ليست تيم ملي جايي ندارد و عارف غلامي با روندي سينوسي به او ترجيح داده شده؟ چرا سرمربي تيم ملي جناح راست دفاعي تيم ملي را بهجاي سپردن به بهترين مدافع ليگ ايران و ليگ قطر، به يک بازيکن در ليگ کرواسي سپرده و آلترناتيوي صادق محرمي را به مجتبي نجاريان واگذار کرده؟
حتي نام وريا غفوري و رامين رضاييان ميتواند ترس را به اندام رقيب منتقل کند اما اسکوچيچ بدون هيچ دليلي از اين دو بازيکن صرفنظر کرده و اعتراض خاموش غفوري پس از گلزني مقابل تيم صنعت مس را هم نميبيند.
جالبتر اينکه با مثبت شدن تست کروناي مجتبي نجاريان و خروج وي از اردوي تيم، اسکوچيچ از مهدي شيري که مدتهاست نيمکتنشين سيامک نعمتي در پرسپوليس شده استفاده کرد تا به پيام معنادار وريا طعنه بزند.

اکبري درباره ترکيب دفاعي تيم ملي نيز بيان کرد: وريا غفوري بهترين دفاع راست ليگ داخلي ماست و رامين رضاييان هم بارها در قطر و تيم ملي نشان داده از تواناييهاي زيادي برخوردار است. صادق محرمي و سيامک نعمتي بازيکنان بدي نيستند اما واقعاً کيفيت وريا و رامين بالاتر از بسياري بازيکنان است. اقدام اسکوچيچ در دعوت از يک بازيکن نيمکتنشين هم عجيب بود اما انگار سليقه دراگان به هر چيزي ارجحيت دارد.
جوانگرايي با حذف کاپيتان اشکان و دعوت از ايماني!
پُست هافبک پرمناقشهترين پست تيم ملي مدل دراگان است. اسکوچيچ در حالي تصميم به دعوت از اکبر ايماني و اميد نورافکن کرده که بازيکنان باکيفيتي نظير مهدي ترابي، اشکان دژاگه و مسعود ريگي پشت درب ورودي کمپ تيمهاي ملي جاماندهاند. دژاگه حتي باوجود سنوسال بالا بارها نشان داده از کاريزماي رهبري و قدرت تغيير شرايط بالايي برخوردار است و علي کريمي هم که مهمترين شاهماهي نقلوانتقالاتي چند فصل اخير بازار ايران بود. مسعود ريگي هم با درخشش در لباس استقلال نمايانگر يک هافبک دفاعي در خدمت تيم بوده که اتفاقاً به درد سيستم اسکوچيچ هم ميخورد. دليل اين همه تبعيض در دعوت برخي اسامي چيست؟!

هافبک دفاعي اسبق استقلال به عدم حضور اشکان دژاگه هم اشاره داشت و تاکيد کرد: اين انتخابها صرفاً از روي کيفيت نيست و بازيکنان تاثيرگذار و ارزشمند از ترکيب تيم ملي دور ماندهاند. سرمربي تيم ملي ميتواند هر بازيکني که دوست داشت را انتخاب کند اما انتقاد بر او وارد است. اشکان با تجربهاي که دارد ميتوانست به تيم ملي کمک بسياري کند، کما اينکه در بازيهاي تيم تراکتور هميشه يکي از بهترينهاست و بدن آمادهاي هم دارد.
نميخواهم تو را دعوت کنم، به هر قيمتي!
يکي از جالبترين و البته عجيبترين اتفاقاتي که براي ليست تيم ملي افتاد، مثبت شدن تست کروناي ساسان انصاري و مجتبي نجاريان، بازيکنان تيم فولاد بود که اسکوچيچ براي پيدا کردن نفر جايگزين در پست دفاع راست و وينگر، سراغ مهدي شيري و علي کريمي رفت. چگونه برنامههاي اسکوچي يک شبه تغيير کرده و به برگزيدن يک هافبک دفاعي براي جانشيني يک مهاجم تن داده و نخواسته از اميرارسلان مطهري که بيترديد از 3 مهاجم برتر فوتبال ايران است، استفاده کند؟

در همين پست مهرداد محمدي نيز حضور دارد که يکي از بهترين بازيکنان تيم العربي قطر است، چرا از او دعوت به عمل نيامده؟ و يا در عجيبترين تصميم خود به چه علتي مهدي شيري نيمکتنشين و بيکيفيت را به وريا غفوري آماده و رامين رضائيان خوشنقش ترجيح داد؟ پشت پرده اين انتخابهاي عجيب چه نامهايي ايستاده؟ دراگان يا ديگران؟
اکبري در گوشهاي از نقدهايش درباره ترکيب هجومي تيم ملي گفت: اميرارسلان مطهري يکي از بهترين و آمادهترين مهاجمان ايراني در ليگ برتر و مسابقات آسيايي بوده و کمترين حق او حضور در اردوي تيم ملي ميتوانست باشد. تيم ملي جاي آمادهها و بهترينهاست، نه بازيکناني که صرفاً به دليل سلايق و علايق به اردو فراخوانده شوند.
سهمخواهي و دلالي در حوالي تيم ملي
متأسفانه از گوشه و کنار اردوي تيم ملي اخباري مبني بر ورود دلالهاي ممنوعالفعاليت به دفتر اسکوچي به گوش ميرسد. دو ايجنت که اتفاقاً يکي از آنها با سرمربي تيم ملي مراوداتي هم دارد، در شمال شهر تهران دفتر ايجنتي تأسيس کردهاند و با وعده حضور در تيم ملي، بازيکن ميگيرند. دراگان اسکوچيچ در هر اردو، دو جين بازيکن شايستهتر را دعوت نميکند تا جا براي يک مهاجم فراموش شده باز شود؛ روش ناپسندي که در دوران برخي سرمربيان سابق نيز وجود داشت.

قدر مسلم اين است که اسکوچيچ فعلاً سرمربي تيم ملي ميماند و دستِ ما هم زير ساطورِ او، اما اين انتخابهاي شائبهدار و ورود بازيکنان بيکيفيت به اردوي تيم ملي نمايانگر يک بيکفايتي گسترده در ساختار اجرايي تيم ملي و فدراسيون فوتبال است. دبيرکل فدراسيون فوتبال بهعنوان اصليترين فرد اجرايي فدراسيون هرگز نگاه مطالبهگرانهاي نسبت به اسکوچيچ نداشته و بهانههاي وي مبني بر استراحت دادن به ستارهها را به راحتي ميپذيرد؛ استراحتي که البته با تعطيلي قريب به يکساله تيم ملي و ايستادن يوزها بر لبه تيغ در گروهشان از بيمعناترين بهانههاست و البته از بياقتدار بودن سرمربي تيم ملي خبر ميدهد.
اسکوچيچ در مهمترين بازي دوستانه تيم ملي، بخش عظيمي از موجوديت مليپوشان را ناديده گرفته و برخي اسامي را حتي به نام به تيم ملي هم ترجيح ميدهد. انتخابهاي سليقهاي حالا تيم ملي را با شکافي به مراتب عظيمتر از سال 2019 مواجه کرده، لااقل پيش از جام ملتهاي آسيا اردوي تيم ملي يکرنگ و يکدل بود اما حالا نه از اتحاد در اردو خبري هست و نه از صلابتي در چهره سرمربي. دراگان جايي بين هواداران و تيم ملي ايستاده و دلالهاي بيمحابا براي او و کيان ايران تصميم ميگيرند، مسيري که اسکوچيچ را به قعر درياها فرو خواهد برد.
انتهاي پيام/